Debuut: Noodweer  verschenen op 15 oktober 2012.

Noodweer is een spannend toekomstverhaal over macht en liefde, geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar.

Het  boek is verkrijgbaar in de boekhandel of via verschillende boekensites. Het boek telt 199 pagina's.

Achterflap

Hoofdpunt in het nieuws van vandaag, zondag 6 januari 2515, is het weer. Er is een zware storm op komst, die ons over ongeveer een week met volle kracht zal treffen...

 

William Miller is geboren op het woonschip de Argo en heeft in zijn leven nog nooit voet op het vasteland gezet. Sinds de talloze natuurrampen en overstromingen van de eenentwintigste eeuw is de aarde immers zo goed als onbewoonbaar geworden. Mensen overleven op aan elkaar gelaste schepen die tot drijvende steden zijn omgebouwd. De Argo is Williams thuis, hij heeft nooit anders gekend.

 

Hoewel het massale natuurgeweld de techniek stil liet staan, ontwikkelde de mens wel zijn zintuigen. Ook William heeft een sterke gave tot voelen. Juist die gave brengt hem op het spoor van een groot complot. Terwijl een naderende storm het schip in problemen dreigt te brengen, raakt William verzeild in een ongekende strijd om de heerschappij over de Argo. William moet alles op alles zetten om zijn leven én zijn thuis te redden.

 

Dit indrukwekkende sciencefictiondebuut sleurt de lezer mee naar een ongekende wereld. Overdonderend als een vloedgolf en met de vaart van een orkaan.

Vuurvogel

Vuurvogel won de derde prijs in de categorie 12+ bij de kinder en jeugdjury 2014-2015.

Vuurvogel is het verhaal van een meisje dat zichzelf verliest. Geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar.

Het boek telt 154 pagina's en een kleine quiz.

 

Achterflap

We hadden ons leven al helemaal gepland. Nog een paar maanden als laatstejaars, en dan samen naar de universiteit. We waren er zo van overtuigd dat we voor altijd bij elkaar zouden blijven dat we onze toekomst volledig hadden uitgestippeld...

 

Emelie herkent haar eigen lichaam niet meer. De brandwonden krioelen over haar huid als een glibberig monster. Ze zaaien pijn en verwarring, oogsten tranen en verdriet.

 

Het leven lachte Emelie toe. Ze ging naar school, maakte vrienden, werd verliefd. Maar haar dromen over de toekomst veranderden in één avond in een nachtmerrie.

 

Wat kun je doen als je niet alleen de ander, maar ook jezelf verliest? En hoe leef je verder wanneer een ramp niet enkel op je netvlies staat gebrand, maar ook in je huid?

 

Een aangrijpend en realistisch verhaal over de gevolgen van een uitslaande brand. Gemaakt in samenwerking met de Stichting Brandwonden.

Vlaamse filmpjes

Uitgave januari 2014

Achterflapfragment


Eén seconde let ik niet op. Eén seconde kijk ik achterom.

Eén seconde te veel. Ik voel hoe ik de controle over het stuur verlies en de wielen het wegdek lossen. Met een harde knal botst de neus van de auto op het wateroppervlak. Ik word naar voren gekatapulteerd en bonk met mijn hoofd tegen het stuur. Een warme vloeistof loopt over mijn neus en druppelt op mijn schoot.

Tomatensoep met blaren

Met illustraties van Myriam Berenschot


Achterflap


Maarten is een vrolijke jongen van bijna tien. Hij is zelfs een beetje verliefd. Zijn leven loopt op rolletjes, tot die ongelukkige dag waarop een pot hete soep alles verandert. Emmy, zijn zusje, zit helemaal onder de rode smurrie.


Hoe erg kan het zijn, het is toch maar tomatensoep?


Emmy raakt zwaar verbrand en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf dan staat de wereld van Maarten op zijn kop. Er begint een nieuwe periode in zijn leven, gevuld met angst, schuldgevoelens en verdriet ... maar ook met hoop.


Een realistisch en eerlijk, maar tegelijkertijd optimistisch en grappig boek over een meisje dat brandwonden oploopt. Voor lezers vanaf 9 jaar.Bloedwraak: het vervolg op Noodweer

Achterflap


Hoofdpunt van dit nieuwsbulletin: de zomer van 2515 staat in het teken van de vierhonderste verjaardag van ons woonschip. Onze drie zusterschepen komen dat samen met ons vieren.


Sinds de natuurrampen van de eenentwintigste eeuw is de aarde onbewoonbaar. Mensen overleven op aan elkaar gelaste schepen die tot drijvende steden zijn omgebouwd. Op Williams schip de Argo is het einde van het schooljaar in zicht. De liefde tussen hem en Aster bloeit, en niets staat een leuke vakantie in de weg.


Maar dan gooien enkele kleine incidenten opeens roet in het eten. Een schijnbaar onschuldig gevechte en vreemde roddels zijn het begin van een hoop ellende. Tegen zijn eigen principes in gebruikt William zijn gave om de waarheid te achterhalen. Maar wie is een vriend en wie is een vijand?


Dit meeslepende toekomstverhaal is het vervolg op het indrukwekkende Noodweer. Stap aan boord van de Argo, en stap binnen in een heel nieuwe wereld. Vanaf 12 jaar.


Woestland: het derde deel in de serie Noodweer

Achterflap


William, wat is er aan de hand? Je negeert me al dagen. Je reageert niet op mijn telefoontjes en mijn vorige berichtjes. Ik maak me zorgen. Veel liefs, Hanna. 

Verstuurd op vrijdag 23 augustus 2515

De vakantie zou een periode van totale rust moeten zijn. Maar voor William, die ogenschijnlijk goed herstelt van zijn laatste gewelddadige ontmoeting met Zeger, is niets minder waar. Terwijl twee meiden strijden om zijn liefde, nemen zijn gaven zijn leven over en raakt hij helemaal de weg kwijt. Ongewild sleurt hij familie en vrienden mee in zijn val. Kan hij voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

Dit meeslepende toekomstverhaal is het derde deel in de reeks rond William Miller en de Argo. Vlucht mee en ontdek de woeste oorden. Vanaf 12 jaar.